logo estivill clínica del son

Tractaments
Per a les patologies del son

Tècniques Cognitivo-Conductuals per a l’Insomni (CBT-I)

Conjunt de tècniques i estratègies de tipus cognitiu i conductual dissenyades per al tractament de l’insomni de llarga evolució. Els estudis de la Medicina Basada en l’Evidència demostren que són les tècniques més eficaces en molts tipus d’insomni i haurien de constituir la primera opció terapèutica.

Especialista aplicant tècniques cognitivoconducturals per a l'Insomni (CBT-I)

Farmacologia

En algunes situacions clíniques, el tractament farmacològic (inductors del son, antidepressius, ansiolítics…) poden ser de gran ajuda en períodes curts. De vegades, el tractament farmacològic és necessari. En tot cas la decisió d’usar fàrmacs o no, el tipus i les dosis sempre la prescriu el metge valorant individualment el cas.

metge ensenyant medicina per ajudar a resoldre problemes de son relacionats amb l'insomni, l'apnea i el ronc

CPAP (Continous Positive Airway Pressure)

Tractament d’elecció al SAHOS sever encara que també es pot utilitzar en casos lleus i roncopatia. Es tracta d’un compressor que mitjançant una pressió positiva d’aire continua manté la via respiratòria oberta eliminant apnees/hipopnees i roncs. El pacient dorm amb una màscara nasal durant tota la nit.

cpap tractament per a apnea i ronc que manté les vies respiratòries obertes

DAM (Dispositiu d’Avançament mandibular)

Constitueix una bona opció de tractament als SAHS lleus i ronc sense apnees. El dispositiu consta de 2 fèrules intraorals que el pacient utilitza només per dormir eliminant apnees/hipoapnees i roncs mitjançant l’avançament mandibular.

dam tractament per als caoss lleus de ronc i apnea

Suport psicològic i pedagògic

La majoria de les causes que provoquen un mal dormir, es deuen als esdeveniments que succeeixen durant el dia. A la nostra vida diürna acumulem factors estressants de tipus laboral, afectiu i social, incloent-hi la salut. Si no resolem aquestes tensions diürnes, el bon descans serà impossible. Aquestes situacions no es resolen amb medicaments. Per això, amb l’ajuda dels nostres professionals en Psicologia i Pedagogia, i normalment en una sola sessió, se us donen eines d’orientació conductuals per canalitzar la solució d’aquests factors diürns estressants.
una dona ofereix la mà en senyal de suport psicològic

Cronoteràpia

Conjunt de tècniques i estratègies cronobiològiques indicades als trastorns del son provocats per alteracions del ritme circadià.

rellotge amb fons bicolor que il·lustra els ritmes circadians i les patologies relacionades amb el somni

Fitoteràpia

El tractament amb fitoteràpia pretén solucionar algunes alteracions que produeixen insomni mitjançant plantes medicinals, seguint sempre els criteris derivats dels estudis de la Medicina basada en l’evidència (Medicine Based on Evidence).

passiflora juntament amb altres plantes ajuden a agafar el son

Fototeràpia

Tractament mitjançant exposició lumínica controlada (Fototeràpia/Luminoteràpia) basada en els coneixements de la Cronobiologia especialment efectiva en els trastorns del son secundàries a alteracions del ritme circadià.

dona amb ulleres amb llum com a tractament de fototeràpia i cronobiologia per a alteracions del son i del ritme circadià