logo estivill clínica del son

Insomni infantil per hàbits incorrectes
Patologia del son en nens

Definició

Afecta el 20-30% de la població infantil, des dels 6 mesos als 5 anys. Es caracteritza per la dificultat per agafar el son de forma autònoma i/o despertars nocturns freqüents durant la nit amb incapacitat per tornar a adormir-se sense ajuda externa.

Símptomes

Les conseqüències diürnes són irritabilitat, mal humor, conductes anòmales i en casos greus poden condicionar un estancament en el desenvolupament del nen (talla més baixa, per alteració de la secreció de l’hormona del creixement).

A la família crea una greu distorsió. Els pares se senten culpables, es deteriora la convivència familiar i, en molts casos, no volen tenir més fills.

Causes

La causa és males rutines relacionades amb l’hàbit del son (un cop descartades totes les causes mèdiques).

Diagnòstic i tractament

Durant una visita d’una hora, s’expliquen als pares la causa del problema i s’ofereixen les conductes que cal seguir per aconseguir resoldre aquesta situació. Si els pares executen bé aquestes normes prescrites, en menys duna setmana estarà resolt el problema. No hi ha conseqüències negatives en els nens.
No calen proves de son.

Aquestes pautes són les recomanades per l’Acadèmia Americana del Son i la Societat Americana de Pediatria.

Recomanem no seguir les opinions que s’exposen a les xarxes socials. Consulteu sempre amb el vostre pediatre.

Tractaments

El tractament recomanat per l’Associació Americana del Son i l’Acadèmia Americana de Pediatria són les intervencions conductuals.