logo estivill clínica del son

El mètode Tokei
D’Eduard Estivill i Carla Estivill

Quan es compleixen 25 anys del revolucionari mètode Estivill, que segueix ajudant a dormir a milers de nens, el Dr. Eduard Estivill presenta, junt amb la seva filla, la Dra. Carla Estivill, El mètode Tokei (Editorial Penguin Random House Mondadori, traduït a l’italià ia l’àrab).

Basat en la cronobiologia , la ciència que estudia com la nostra vida es veu afectada pel temps, El mètode Tokei , és un entrenament per aprendre a escoltar el nostre cos i reconnectar amb els seus ritmes.

Fa milers d’anys, l’ésser humà estava connectat harmònicament amb els cicles naturals de la vida. Aquest vincle amb els ritmes de la natura procurava, als nostres avantpassats, salut, energia i benestar emocional.

Actualment també vivim pendents del temps, però ens hem desconnectat de la seva cadència original i ja no parem atenció als nostres rellotges interns responsables de la gana, del son, de l’energia o de la fatiga que sentim al llarg del dia, cosa que es tradueix en problemes cardiovasculars, malalties metabòliques com la diabetis o l’obesitat, trastorns psíquics i, en els casos més greus, una incidència més gran de certs tipus de càncer.

el Dr. Eduard Estivill i la Dra. Carla Estivill presenten el seu llibre metode tokei

“Tokei significa rellotge en japonès. Hem triat aquesta paraula per explicar que el que cal posar en hora és el nostre rellotge intern i, com qualsevol altre rellotge, necessitem donar-li corda perquè funcioni correctament”, explica el doctor Estivill.