logo estivill clínica del son

Insomni après
(nens de 5 en endavant)

Patologia del son en nens

Definició

És l’evolució natural de l’Insomni Infantil per Hàbits Incorrectes (IHI). A causa d’una persistència del deteriorament al mal hàbit del son. Presenten dificultat per adormir-se sols i múltiples despertars nocturns. S’anomena Insomni Après i s’observa al 14% dels nens.

Símptomes

Demanen ajuda als pares per poder adormir-se, volen dormir amb ells o acudeixen al llit dels pares quan es desperten a mitjanit. Refereixen pors, no tenir somni, etc. Refusen anar a dormir a casa d’altres nens, no volen anar de colònies o campaments a l’estiu i el fet de ficar-se al llit no els resulta una situació agradable.

El mal dormir repercuteix durant la vida diürna dels nens. Més cansats, rendiment intel·lectual alterat, irritabilitat i en alguns casos els mestres adverteixen que el nen s’adorm a l’escola.

Causes

Normalment també hi ha conductes alterades en el comportament dels pares en relació amb el problema.

Tractaments

El tractament s’ha de fer conjuntament amb el nen i els pares. El nostre equip de Pedagogia s’encarrega d’aquesta tasca. No calen proves de son. Amb una primera visita i una altra de control sol ser suficient perquè el nen, i els pares, dormin normalment, en 15 dies.