logo estivill clínica del son
  • $
  • Fundació Estivill Son

Fundació Estivill Son
Amb l’objectiu de promoure la prevenció i el tractament dels trastorns del son, la fundació es dedica a la investigació i difusió sobre la importància del somni per a la salut i el benestar.

La Fundació Estivill del Son és una organització sense ànim de lucre La Fundació Estivil Sueño neix l’any 2013 i és una entitat fundada pel Dr. Eduard Estivill, especialista europeu en medicina del somni, director de la Clínica del Son Estivill des de l’any 1989; i dirigida per la Dra. Carla Estivill, PhD responsable científica.

Amb l’objectiu de promoure la prevenció i el tractament dels trastorns del son, la fundació es dedica a la investigació i difusió sobre la importància del somni per a la salut i el benestar, ia oferir recursos i eines per millorar la qualitat del son de les persones.

Entre les activitats destaquen la realització de xerrades i conferències, la publicació d’articles i llibres sobre el son, i la promoció d’investigacions científiques en aquest camp.

La Fundació Estivill Somni considera que investigar i difondre els coneixements científics sobre el somni és essencial. Per això, promou iniciatives per conscienciar sobre la importància del son, els avenços en el diagnòstic i els tractaments adequats per a les diferents patologies relacionades amb el son.

Projectes R+D
Diverses unitats de la Clínica del Son no són suficients quan et segueix empenyent la passió i creus que allò que fas contribueix al benestar de les persones.

La Fundació ha fet treballs rellevants. Entre ells destaca la idea darrere d’una formulació amb melatonina i substàncies naturals per ajudar a dormir els pacients insomnes. Gràcies a la col·laboració de la farmacèutica Uriach, que va confiar en nosaltres i va recolzar la nostra proposta, es va comercialitzar un producte, Aquilea Sueño, que actualment gaudeix d’un gran prestigi.

Les investigacions realitzades per la Fundació no haurien pogut transcendir tant si no haguéssim comptat amb la magnífica ajuda del Dr. Juan Antonio Madrid, catedràtic a la Universitat de Múrcia i doctor en Fisiologia, és un reconegut especialista mundial en cronobiologia, i del seu entranyable equip .

Imatge de pastilles naturals Aquilea Son
El catedràtic Dr. Juan Antonio Madrid comentant treballs sobre ritmes circadians<br />
amb la Dra. Carla Estivill.
2017. La Dra. Carla Estivill presentant un estudi sobre un cas d&apos;absència de ritme de son en un adolescent a la Reunió Anual de la Societat Espanyola de Son.

El tàndem que formen la Dra. Beatriz Rodríguez, de l’equip de Juan Antonio Madrid, i la Dra. Carla Estivill, compartint estudis de ritmes circadians, fa que el coneixement científic entre les dues entitats es potenciï extraordinàriament.

El cas més destacat en aquest sentit és l’estudi que fem en un adolescent amb una manca total de ritme de son. Gràcies als estudis fets des de la Fundació Estivill amb els sensors de Juan Antonio Madrid, aconseguim la normalització de la vida d’aquest jove pacient.

Amb l’ús dels sensors de cronobiologia, creats per l’equip del Dr. Madrid, podem investigar temes molt interessants i innovadors com ara el somni dels esportistes en situacions extremes.

Destaca la feina feta per a la Barcelona World Race, la volta al món en un veler amb només dos tripulants, que no poden dormir de manera contínua. Dormen amb un somni polifàsic. Va ser un estudi pioner al món, utilitzant sensors de cronobiologia i el cronotip de cadascun dels navegants per indicar els moments adequats per dormir.

El somni a altres esports extrems també s’ha estudiat. El somni a la cursa Dakar, a la pujada a l’Everest, a les curses extremes de muntanya, en un equip d’elit de jugadores de bàsquet… són només alguns dels treballs que hem desenvolupat en el marc de la Fundació.

El més recent és l’estudi del somni a una escola de tennis on s’ha constatat la privació crònica de son que pateixen la gran majoria de joves. Tot aquest treball ha generat publicacions i conferències a múltiples revistes i congressos mèdics.

Dr Estivill a bord a Barcelona World Race en un estudi del somni polifàsic

Divulgació
Difondre els coneixements científics sobre el son i el seu impacte a la vida de les persones és un deure per a nosaltres.

Per aconseguir-ho, empra dos enfocaments principals: la publicació regular d’informació accessible al públic i la participació activa en xerrades i conferències on comparteixen la seva experiència a l’àmbit del son.

Publicacions:

Dormir Natural és un projecte clau de la Fundació que s’enfoca en publicacions relacionades amb l’obtenció d’un son reparador de manera natural, prescindint de medicaments. Inclou recomanacions per a un bon somni, productes naturals que milloren el descans i guies sobre l’ús de la melatonina dirigides tant a professionals de la salut com a usuaris.

>> Descàrrega Dormir Natural en pdf

Descobreix els secrets per a un son reparador i natural! Explora les nostres publicacions a la pàgina web de la Fundació:

>> Veure totes les publicacions de la Fundació Estivill Son

portada de dormir natural
conferència a sala gran

Conferències:

La Fundació, a través dels seus membres, imparteix conferències amb el propòsit de compartir coneixements científics amb la població, destacant la importància del son i abordant tots els factors que hi influeixen com una de les seves principals prioritats.

Coneix la tasca realitzada en algunes de les conferències impartides per la Fundació Estivill Son!

>> Veure les conferències realitzades per Fundación Estivill Son

Assessorament científic
La Fundació Estivill Son també té una funció d’assessoria científica per al desenvolupament de productes i serveis a diverses empreses.

La Fundació aporta un gran prestigi a la Clínica del Son i el treball del responsable, la Dra. Carla Estivill, determina i reforça el reconeixement que té la nostra tasca al món científic.

Contacte
Anar a la web de la Fundació Estivill Son per veure els projectes de recerca i notícies d’actualitat.

www.fundacionestivillsueno.org

Per a qualsevol tema relacionat amb una investigació pots contactar amb nosaltres:

T. 93 212 13 54
secretària@fundacionestivillsueno.org