logo estivill clínica del son
Ús de melatonina en nens

Molts pacients, coneguts o fins i tot a les xarxes socials, em pregunten sobre l’ús de la melatonina als nens.

Avui dia hi ha la possibilitat de comprar melatonina en gotes per ajudar els nens a dormir. Aquesta facilitat d’obtenir la melatonina a qualsevol farmàcia ha fet que els pares i les mares n’hagin generalitzat l’ús.

Així que ens sembla molt important explicar que l’ús de melatonina només i com a únic tractament del problema del son en nadons i nens, no és suficient. Només cal utilitzar-lo com a complement d’unes normes conductuals adequades per al son.

És evident que sembla més fàcil donar unes gotes al nen, que ensenyar-li unes rutines pressumo que l’ajudaran per sempre a dormir bé. Aquestes rutines o nomes, que recomanem des de fa molts anys, són les mateixes que aconsellen la Societat Americana de Pediatria entre altres organitzacions mèdiques i científiques.

La nostra recomanació és que l’ús de melatonina no es faci sense consultar abans amb el pediatre. És necessari explicar la situació i les causes de l’insomni infantil corresponent. Això és molt important perquè la causa més gran de l’insomni infantil és la manca d’aquestes normes conductuals.

Si hi ha una causa mèdica, com ara una otitis o una intolerància, la melatonina no servirà per descansar.

És molt important entendre que l’ús de melatonina en nens sempre ha de ser consultat amb un pediatre que conegui les causes de l’insomni. També és important saber que cal utilitzar com a complement les normes de son perquè aquest fàcil accés no ens porti a un mal ús de la melatonina amb els nens.