logo estivill clínica del son
Creixen els casos d’insomni pel ritme de vida actual

El perfil tipus d’aquests pacients és el d’una dona de més de 65 anys i amb problemes de salut, segons un expert en Medicina del Son.

L’insomni és cada cop un fenomen més estès, fins al punt que els experts calculen que ja un 30 per cent de la població general ho pateix. Els motius que addueix Francisco Segarra, de la Clínica del Son Estivill de Barcelona: l’envelliment de la població i el ritme de vida actual.

L’especialista va apuntar que cada vegada són més els andalusos que acudeixen a les farmàcies a la recerca de consell sobre com posar remei als seus problemes de son. Pel que fa al perfil tipus d’aquests pacients, va indicar que coincideix amb el d’una dona més gran de 65 anys i amb problemes de salut, si bé va aclarir que l’insomni és molt prevalent a qualsevol edat, ja que va advertir que un altre col·lectiu molt susceptible a aquest problema són els adults amb un alt ritme de vida laboral i responsabilitat familiar.

Les recomanacions per poder gaudir d’un son adequat són, segons l’especialista, ficar-se al llit i aixecar-se regularment a la mateixa hora, fer un sopar lleuger i practicar exercici moderat durant el dia. De la mateixa manera, va advocar per evitar la presa d’estimulants «com el cafè o el te», no ingerir massa líquids abans de ficar-se al llit i, sobretot, reservar les últimes hores de la tarda per fer activitats plaents i relaxants.

En cas que aquestes mesures són insuficients, va destacar que l’ús de fàrmacs hipnòtics poden ser útils per a l’insomni ocasional, si bé va puntualitzar que, en cas que el problema es cronifiqui, «cal fer un tractament diferent i derivar el pacient a un especialista per intentar identificar les causes del problema».